
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopty
- masło do natłuszczenia
- 170 g cukru
- 3 jajka
- 170 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Przełożenie tortu
- 100 g dżemu np. truskawkowego lub malinowego
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- maliny, świeże (ok. 150 g) do dekoracji
- 1 łyżka cukru pudru do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 402 kcal / 1683 kJ
- Białko
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Węglowodany
- 39 g
Alternatywne przepisy
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Ciasto pomarańczowe
45 min
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Klasyczne brownie
50 min
Tort z truskawkami (TM5)
2 godz.
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8 godz. 15 min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1 godz. 45 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.