Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopty
- 170 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 170 g cukru
- 3 jajka
- 170 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Przełożenie tortu
- 100 g dżemu, np. truskawkowego lub malinowego
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu
- maliny, świeże (ok. 150 g) do dekoracji
- 1 łyżka cukru pudru, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
Alternatywne przepisy
Zefir truskawkowy z bezami
15min
Ciasto "Pszczółka"
1h 45min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2h
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10min
Torcik z bezą i truskawkami
2h
Ciasto brzoskwiniowe Bellini
28 godz. 20 min
Tarta kokosowa z kiwi (bez pieczenia)
4h 25min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 Std. 10 Min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3h
Sernikowy tort lodowy z truskawkami
9h 10min
Tiramisu truskawkowe
3h 35min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8h 30min