Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopty
- 170 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 170 g cukru
- 3 jajka
- 170 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Przełożenie tortu
- 100 g dżemu, np. truskawkowego lub malinowego
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu
- maliny, świeże (ok. 150 g) do dekoracji
- 1 łyżka cukru pudru, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
Alternatywne przepisy
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 phút
Ciasto brzoskwiniowe Bellini
28h 20min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 phút
Tort z truskawkami (TM6)
2h
Babka z kakaowym sercem z chili
2 Std. 40 Min
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1h 50 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1h 50 min
Cytrynowy sernik japoński
1h 45 min
Pizza marinara
1h 35 phút
Tort Czarny Las
5h
Amerykański chlebek bananowy
1h 50 min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30 phút