
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopty
- 170 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 170 g cukru
- 3 jajka
- 170 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Przełożenie tortu
- 100 g dżemu, np. truskawkowego lub malinowego
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu
- maliny, świeże (ok. 150 g) do dekoracji
- 1 łyżka cukru pudru, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1683 kJ / 402 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
Alternatywne przepisy
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.
Babeczki pistacjowe z kremem
50 min
Naleśniki Czarny Las
1 godz. 15 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Różowy biszkopt na kisielach
4 godz.
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 godz. 25 min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 godz. 45 min
Lemoniada detox (TM5)
35 min
Tort tiramisu bez pieczenia
7 godz. 30 min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 godz. 30 min