Urządzenia i Akcesoria
Torcik Królowej Wiktorii
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 kawałków
Składniki
Biszkopty
-
masło do natłuszczenia
-
170 g cukru
-
3 jajka
-
170 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Przełożenie tortu
-
100 g dżemu np. truskawkowego lub malinowego
-
200 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
maliny, świeże (ok. 150 g) do dekoracji
-
1 łyżka cukru pudru do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.1 g
Kalorie
1683 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort geoda
6 Std.
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 Std. 20 Min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 Std.
Tort z truskawkami (TM5)
2 Std.
Tort Mimoza z ananasem
3 Std. 30 Min
Tort waniliowo-migdałowy
3 Std.
Tort cytrynowy z bezą
2 Std. 30 Min
Tort tiramisu bez pieczenia
7 Std. 30 Min
Biszkopt cytrynowy
4 Std.
Tort Sachera
3 Std. 30 Min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 Std. 20 Min