
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto "Pszczółka"
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
24 porcje
Składniki
Ciasto
-
jajek8
-
cukru150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki pszennej200 g
-
skrobi ziemniaczanej40 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek2 - 3 łyżeczki
-
oleju70 g
Pszczółki
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki70 g
-
oleju10 g
-
morele, z puszki połówki, odsączone z zalewy (1-2 puszki)24
-
migdały, w płatkach
-
perełki cukrowe, białe (opcjonalnie) w kształcie oczu
Masa z serka i dekoracja
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki500 g
-
jogurtu naturalnego80 g
-
miodu płynnego60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 15 g
-
skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
220.1 kcal /
920.7 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
132.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1 godz. 45 min
Pizza tęcza
1 godz. 40 min
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Świąteczne serniczki na patyku
6 godz.
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Burgery Kulfona
2 godz.
Lizaki bezowe choinki
3 godz. 40 min
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Naleśniki w paski
1 godz. 15 min