Urządzenia i Akcesoria
Ciasto "Pszczółka"
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
24 porcje
Składniki
Ciasto
-
8 jajek
-
150 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g mąki pszennej
-
40 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 - 3 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
70 g oleju
Pszczółki
-
70 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
-
10 g oleju
-
24 morele, z puszki połówki, odsączone z zalewy (1-2 puszki)
-
migdały, w płatkach
-
perełki cukrowe, białe (opcjonalnie) w kształcie oczu
Masa z serka i dekoracja
-
500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
80 g jogurtu naturalnego
-
60 g miodu płynnego
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
132.4 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
920.7 kJ /
220.1 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Arbuz w czekoladzie na patyku
1h
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1h 20min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2h 5min
Walentynkowe serduszka brownie
2h 50min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2h 20min
Wielkanocne babeczki
50min
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1h 45min
Babka z kakaowym sercem z chili
2h 40min
Świąteczne serniczki na patyku
6h
Tort tęczowy z lizakami
6h
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1h 40min