Urządzenia i Akcesoria
Ciasto "Pszczółka"
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
24 porcje
Składniki
Ciasto
-
8 jajek
-
150 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g mąki pszennej
-
40 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 - 3 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
70 g oleju
Pszczółki
-
70 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
-
10 g oleju
-
24 morele, z puszki połówki, odsączone z zalewy (1-2 puszki)
-
migdały, w płatkach
-
perełki cukrowe, białe (opcjonalnie) w kształcie oczu
Masa z serka i dekoracja
-
500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
80 g jogurtu naturalnego
-
60 g miodu płynnego
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
132.4 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
920.7 kJ /
220.1 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladki adwentowe
2h 15min
Lizaki z suszonymi truskawkami
40min
Tęczowy deser z galaretek
3h 45min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2h 5min
Halloweenowe mleczne bułki
5h
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Trzykolorowe muffinki
1h 35min
Tort tęczowy z lizakami
6h
Lizaki bezowe choinki
3h 40min
Świąteczne choinki brownie
2h 50min