Ciasto "Pszczółka"

Ciasto "Pszczółka"

4.5 26 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
24 porcje

Składniki

Ciasto
  • jajek
    8
  • cukru
    150 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej
    200 g
  • skrobi ziemniaczanej
    40 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 - 3 łyżeczki
  • oleju
    70 g
Pszczółki
  • czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
    70 g
  • oleju
    10 g
  • morele, z puszki połówki, odsączone z zalewy (1-2 puszki)
    24
  • migdały, w płatkach
  • perełki cukrowe, białe (opcjonalnie) w kształcie oczu
Masa z serka i dekoracja
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    500 g
  • jogurtu naturalnego
    80 g
  • miodu płynnego
    60 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 - 15 g
  • skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 220.1 kcal / 920.7 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 20.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 132.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...