![Frużelina tropikalna do tortów Frużelina tropikalna do tortów](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31c88bbd14dae7a660b7326c7b439296/Derivates/5baa22214d3dc085a91d6286b5032f08fd949830.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki (ok. 1 szt.)
- 1 marakuja, tylko miąższ
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki zimnej wody
- 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 55.5 kJ / 13.3 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka pomarańczowa do tortów
2h 25min
Krem kokosowy
15min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 Std.
Krem malinowy
30 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40min
Biszkopt kakaowy
4h
Krem michałkowy biały
6h 20min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 Std. 10 Min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min