
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki (ok. 1 szt.)
- 1 marakuja tylko miąższ
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki zimnej wody
- 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 13.3 kcal / 55.5 kJ
- Białko
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka mango do tortów
3 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 godz.