
Urządzenia i Akcesoria
Greckie pączki (Loukoumades)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
40 sztuk
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
500 g mąki pszennej
-
240 g wody letniej
-
240 g mleka
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
olej do głębokiego smażenia (min. 800 ml), plus dodatkowo 2-3 łyżki do natłuszczenia
-
120 g miodu
-
cynamon, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
77.7 kcal /
324.9 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
33 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Tłusty czwartek II
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Liczi martini
35 min
Smażone rozetki
1 godz.
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Cynamonki na parze
50 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
6 godz. 15 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Rolada żyrafa
3 godz.
Soczewicówka
50 min
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min