Budyń z syropem klonowym

Budyń z syropem klonowym

4.8 34 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

  • mleka 3,2% tłuszczu (patrz wariant)
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu (patrz wariant)
    150 g
  • syropu klonowego
    100 - 150 g
  • skrobi kukurydzianej
    30 g
    30 g skrobi ziemniaczanej
  • jajka
    2
  • cukier klonowy (opcjonalnie) do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 202.6 kcal / 847.6 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 51.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...