Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym

Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym

4.3 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk

Składniki

  • orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
    100 g
  • kaszy jaglanej
    60 g
  • cukru
    90 - 110 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    125 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    50 g
  • jajko
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    ½ łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    ¼ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 szczypta
  • serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy śmietankowy, podzielonego na kawałki
    130 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 371.8 kcal / 1555.6 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 32.7 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 213.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...