Urządzenia i Akcesoria
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
60 g kaszy jaglanej
-
90 - 110 g cukru
-
125 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 jajko
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
130 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy śmietankowy, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
213.7 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
1555.6 kJ /
371.8 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
32.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Babeczki brownie z dynią
1 godz. 30 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3 godz. 20 min
Muffinki marchewkowe z makiem
1 godz.
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Dyniowe pancakes
20 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Muffinki dyniowe z kruszonką
25 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.