
Urządzenia i Akcesoria
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 sztuk
Składniki
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką100 g
-
kaszy jaglanej60 g
-
cukru90 - 110 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki125 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
jajko1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego½ łyżeczki
-
sody oczyszczonej¼ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy śmietankowy, podzielonego na kawałki130 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
371.8 kcal /
1555.6 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
32.7 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
213.7 mg