
Wersje kompatybilne
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 60 g kaszy jaglanej
- 90 - 110 g cukru
- 125 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1 jajko
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta soli
- 130 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy śmietankowy, podzielonego na kawałki
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 371.8 kcal / 1555.6 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Sód
- 213.7 mg
Alternatywne przepisy
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Gofry klasyczne
35 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min