Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto z buraka (TM7)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
45 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 łyżki migdałów, w płatkach
-
1 cytryna ekologiczna
-
320 g makaronu orkiszowego, typu spaghetti320 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
-
250 - 280 g czerwonego buraka (ok. 1 średnia szt.), pokrojonego na kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 ząbek czosnku
-
10 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
4 - 5 liści bazylii, świeżych
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
717 mg
Białko
16 g
Kalorie
2069 kJ /
494 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RÓŻOWE PRZEPISY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 min
Mini zielone shakshuki
45 min
Muffinki orzechowe z 3 składników
35 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min