Urządzenia i Akcesoria
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
300 g koziego sera, miękkiego pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
350 g bakłażana mieszczącego się w szerokiej części podajnika lub przekrojonego wzdłuż na pół
-
400 g pomidorów śliwkowych bez gniazd nasiennych, mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
50 g miodu płynnego
-
20 g octu jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
566.9 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1518 kJ /
362.8 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Wrapy karaibskie
35 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min