
Urządzenia i Akcesoria
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
płatków owsianych, górskich60 g
-
pestek dyni20 g
-
migdałów, ze skórką20 g
-
orzeszków piniowych (opcjonalnie)15 g
-
orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych20 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
soli2 - 3 szczypty
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 pomarańczy)100 g
-
syropu klonowego10 - 20 g
-
chili, mielonego1 szczypta
-
kurkumy, mielonej1 szczypta
-
jogurtu typu islandzkiego, skyru podzielonego na kawałki800 g
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
czerwone pomarańcze obrane, bez pestek, pokrojone w 5 mm plastry1 - 2
-
mak (opcjonalnie) do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
325.4 kcal /
1361.4 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
167.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska