Moelleux abricot et amandes façon crumble

Moelleux abricot et amandes façon crumble

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 parts

Składniki

Le crumble
  • 30 g de sucre roux
  • 40 g de farine
  • 25 g de beurre en morceaux
  • 1 pincée de sel
Le moelleux
  • 65 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 60 g de sucre en poudre
  • 85 g d'œufs battus
  • 70 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 5 g de levure chimique
  • 25 g de poudre d'amande
  • 1 pincée de sel
  • 200 g d'abricots frais ou au sirop, coupés en deux (4-5 abricots)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 208.3 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1837.6 kJ / 439.2 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 50.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...