Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 500 g de prunes, dénoyautées et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1721.5 kJ / 412.7 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 90.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 Std. 15 Min
Crumble aux pêches et au romarin
45 Min
Far breton aux pruneaux
1 Std.
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Tarte aux mûres et cardamome
2 godz. 25 min
Clafoutis pêche-framboise
50 Min
Tarte aux mirabelles
50 Min
Crumble pommes-figues
45 Min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Crumble pommes-framboises
50 Min