Wersje kompatybilne
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre + 1 noisette pour le moule
- 3 œufs
- 100 g de lait
- 100 g de mascarpone
- le zeste d'un citron vert
- 70 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé
- 70 g de poudre d'amande
- 3 pêches, en fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2009 kJ / 459 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50 menit
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 Min
Cake aux abricots et au citron
55 Min
Crumble aux pêches et au romarin
45 Min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 min
Couronne à la pomme et au citron
50 menit
Clafoutis pêche-framboise
50 menit
Clafoutis aux framboises
45 Min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10 min
Flan aux pommes
50 menit
Flaugnarde aux poires
50 menit
Clafoutis prune-cannelle
40 min