Cake pomme et cannelle

Cake pomme et cannelle

4.3 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
8 portions

Składniki

  • 160 g de beurre (dont 150 g mou et 10 g fondu) et un peu pour le moule
  • 5 pommes coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
  • 2 œufs
  • 120 g de sucre en poudre
  • 2 c. à café de levure chimique
  • 200 g de farine de blé
  • 2 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à soupe de rhum
  • 10 g de sucre vanillé
  • 1 c. à soupe de cassonade

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 235 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1692.6 kJ / 405.4 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 52.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...