Cake pomme et cannelle

Cake pomme et cannelle

4.3 76 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
8 portions

Składniki

  • de beurre (dont 150 g mou et 10 g fondu) et un peu pour le moule
    160 g
  • pommes coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
    5
  • œufs
    2
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de levure chimique
    2 c. à café
  • de farine de blé
    200 g
  • de cannelle en poudre
    2 c. à café
  • de rhum
    1 c. à soupe
  • de sucre vanillé
    10 g
  • de cassonade
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 405.4 kcal / 1692.6 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 52.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 235 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...