Cake au citron

Cake au citron

4.6 207 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
1 pièce

Składniki

  • 65 g de beurre demi-sel en morceaux, et un peu pour le moule
  • 200 g de sucre en poudre
  • le zeste de 2 citrons jaunes non traités finement râpés
  • 3 œufs
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 4 c. à soupe de jus de citron
  • 190 g de farine T45
  • 5 g de levure chimique
  • 75 g d'eau
  • ½ citron jaune en rondelles fines

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 40 g
Kalorie 6862 kJ / 1645 kcal
Tłuszcz 96 g
Węglowodany 381 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...