Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 300 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 10 g de sucre vanillé
- 50 g d'eau
- 15 prunes, coupées en deux
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1124 kJ / 266.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 88.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50min
Tarte amandine aux poires
2 Std. 30 Min
Far breton aux pruneaux
1 Std.
Gâteau aux pommes
1 Std.
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Clafoutis léger aux pommes
50min
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Cake aux fruits secs
2h
Flan aux pommes
50min
Clafoutis aux pommes et amandes
1 Std.
Flaugnarde aux poires
50min
Far aux pommes
1 Std.