![Gâteau renversé aux prunes et caramel Gâteau renversé aux prunes et caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba436a38d8b1956d1f96e132ddac556d/Derivates/e3a847ce3d4e478cc2b7a9cf7c6466b8ed1e7ffc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 300 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 10 g de sucre vanillé
- 50 g d'eau
- 15 prunes, coupées en deux
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1124 kJ / 266.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 88.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 dk
Tarte amandine aux pommes et poires
50 min
Biscuits à l'orange et aux noix
1h 20min
Clafoutis aux prunes
1h 15 min
Confiture figue et vanille
40 min
Cake aux fruits secs
2 godz.
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55 dk
Clafoutis pêche-framboise
50 min
Crumble Fraises et amandes
35 min
Flan aux pommes
50 min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Flaugnarde aux poires
50 min