![Gâteau aux quetsches Gâteau aux quetsches](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/018AE694-DCBB-4BA0-9C39-D807154B2FF3/Derivates/58ECDCCE-DEF4-4EB3-AA99-22F74428ECA8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g de sucre roux
- 130 g de farine de blé
- 50 g d'amandes en poudre
- 2 œufs
- ½ - 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 350 g de quetsches fraîches ou surgelées (15 env. quetsches), coupées en deux et dénoyautées
- 20 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854 kJ / 442 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Tarte amandine aux mirabelles
1ч. 30 мин.
Kougelhopf
2h 55min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15min
Confiture de quetsches à la cannelle
6h
Gâteau aux groseilles à maquereau
55min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tartelettes aux quetsches
45min
Tarte amandine aux cerises
2ч. 30 мин.
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12 Std. 45 Min
Streusel
2h