Cake aux abricots et au citron

Cake aux abricots et au citron

4.3 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 parts

Składniki

  • 170 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
  • 170 g de sucre en poudre
  • le zeste d'un citron jaune
  • 4 œufs
  • 190 g de farine de blé
  • 8 c. à soupe d'amandes en poudre
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 400 g d'abricots frais coupés en deux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 13 g
Kalorie 2887 kJ / 690 kcal
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...