Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de beurre, en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 4 œufs
- 190 g de farine de blé
- 8 c. à soupe d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 400 g d'abricots frais, coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2887 kJ / 690 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Cake aux fruits secs
2h
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 min
Cake orange-pavot
1h
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 min
Couronne à la pomme et au citron
50 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Flan pomme-coco
55 min
Flan aux pommes
50 min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 min