Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 160 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 80 g de beurre, fondu, et un peu pour le moule
- 1 yaourt nature
- 200 g de farine
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 2 pommes de belle taille, dont 1 coupée en dés d'1 cm de côté environ et 1 coupée en tranches
- cassonade, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1725 kJ / 411 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1j
Fondant au chocolat
40 min
Tarte amandine aux poires
2j 30 menit
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Tarte amandine aux pommes et poires
50 menit
Cake pomme et cannelle
55 Min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Gâteau moelleux au citron
1j
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 Std. 15 Min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 menit
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55 Min
Gâteau moelleux au chocolat
40 min