Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de beurre mou
- 290 g de sucre en poudre
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités
- 4 œufs
- 350 g de farine de blé
- 10 g de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 230 g de lait ribot
- 250 g de myrtilles, fraîches ou surgelés
- sucre glace, pour le décor
- 100 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2377 kJ / 568.1 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 77.9 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 210.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1 Std.
Gâteau aux pommes
1 Std.
Cake orange-pavot
1 Std.
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Brookie aux noix
55 min
Crumble de pommes et myrtilles à l'huile de coco
1 Std.
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1 Std. 30 Min
Rolls à la crème de marron
2 Std. 25 Min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Quatre-quarts coco-citron vert
1 godz. 5 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min