![Moelleux citron-myrtille Moelleux citron-myrtille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/70b2896244c4e9c95d954ad1af78b6e9/Derivates/f02291b6e7b3d8303f4e9f4a35e360c571725065.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de beurre mou
- 290 g de sucre en poudre
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités
- 4 œufs
- 350 g de farine de blé
- 10 g de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 230 g de lait ribot
- 250 g de myrtilles, fraîches ou surgelés
- sucre glace, pour le décor
- 100 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2377 kJ / 568.1 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 77.9 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 210.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake sans cuisson aux Oreo®
12 Std.
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15 min
Tarte chocolat-cacahuète
1h 30min
Aubergines roulées à la ricotta
1h 30min
Risotto aux légumes d'hiver et filet de poisson
30 min
Galette pistache et fleur d'oranger
1h 30min
Gratin dauphinois au pesto rouge et comté
1 Std.
Quatre-quarts coco-citron vert
1 Std. 5 Min
Rolls à la crème de marron
2h 25 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Cake romarin et pêche
55 min