Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de beurre, et un peu pour le moule
- 175 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 50 g d'eau
- 7 - 8 g de sucre vanillé maison (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de poudre d'amande
- 2 œufs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 250 g de pommes Golden, coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
- 250 g de poires, coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1730.6 kJ / 413.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 39.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux poires
2 Std. 30 Min
Far breton aux pruneaux
1 Std.
Gâteau aux pommes
1 Std.
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Gâteau aux poires et noisettes
1 godz. 35 min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 Std. 10 Min
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Tarte aux poires Bourdaloue
3u. 10min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel
2 Std.
Cake pomme et cannelle
55min