Tarte amandine aux pommes et poires

Tarte amandine aux pommes et poires

4.6 82 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 parts

Składniki

  • de beurre et un peu pour le moule
    175 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    175 g
  • d'eau
    50 g
  • de sucre vanillé maison (1 sachet)
    7 - 8 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de poudre d'amande
    100 g
  • œufs
    2
  • d'eau de fleur d'oranger
    1 c. à soupe
  • de pommes Golden coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
    250 g
  • de poires coupées en deux de taille adaptée à la grande goulotte
    250 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 413.6 kcal / 1730.6 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 39.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...