Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de miel
- 10 abricots frais, coupés en deux
- 100 g de pignons de pin
- 150 g de sucre roux
- 150 g de farine de blé
- 100 g de beurre mou, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2097.7 kJ / 501.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 18 g
- Sód
- 10.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux poires et aux amandes
45min
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40min
Cake romarin et pêche
55min
Financiers à la pêche
50 Min
Crumble de fraise
45min
Crumble croustillant aux pommes et aux fruits rouges
50 Min
Crumble pommes-figues
45min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Clafoutis pêche-framboise
50 Min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Crumble aux pêches et au romarin
45min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h