Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 eschalot (approx. 40 g)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 100 g sour cream
- ½ tsp ground mountain pepperberry (see Tips) or ground black pepper
- 1000 g water
- 1 tsp sea salt
- 250 g small dried pasta of choice
- 200 g broccoli, cut into small florets
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 1 yellow capsicum, deseeded and cut into small cubes (5 mm)
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1562.2 kJ / 373.4 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 561.7 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and three cheese pasta bake
40p
Potato bake
1h 35min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35min
Feta, spinach and potato frittata
1 Std.
Mediterranean vegetable bake
50p
Mexican one-pot pasta
30p
Penne and vegetables
35 Min
Risoni salad with artichoke and feta
25 Min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40p
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30p
Tomato pasta with vegetables and feta
30p
Nachos with beans and cashew sour cream
50p