Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 leek, white part only, cut into pieces (approx. 200 g)
- 3 - 4 fresh sage leaves
- 20 g butter
- 1 tbsp brown sugar
- 2 green apples, unpeeled, cut into quarters and cores removed (approx. 250 g)
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tbsp apple cider vinegar
- Wartości odżywcze
- na 40 gram
- Kalorie
- 137 kJ / 33 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 73.6 mg
Alternatywne przepisy
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Lamb Moussaka
1h 30min
Meatballs with Romesco sauce
1 Std. 40 Min
Pork and chicken terrine
3j 20 menit
Plum and cherry paste
5 godz. 15 min
Apple sauce
20min
Parsnip and bean mash
25min
Pork san choy bau
25min
Brandy cream
15 min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1h
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min