Apple, leek and sage sauce

Apple, leek and sage sauce

4.4 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
480 g

Składniki

  • leek white part only, cut into pieces (approx. 200 g)
    1
  • fresh sage leaves
    3 - 4
  • butter
    20 g
  • brown sugar
    1 tbsp
  • green apples unpeeled, cut into quarters and cores removed (approx. 250 g)
    2
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • apple cider vinegar
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 40 gram

Kalorie 33 kcal / 137 kJ
Białko 0.3 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 73.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...