Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 leek, white part only, cut into pieces (approx. 200 g)
- 3 - 4 fresh sage leaves
- 20 g butter
- 1 tbsp brown sugar
- 2 green apples, unpeeled, cut into quarters and cores removed (approx. 250 g)
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tbsp apple cider vinegar
- Wartości odżywcze
- na 40 gram
- Kalorie
- 137 kJ / 33 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 73.6 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
10min
Beetroot salad
10min
Mushroom risotto
30 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 godz. 20 min
Mini chive pikelets with mushrooms
1 godz.
Apple and sage stuffing
10min
Beetroot and tequila cured salmon
24 godz. 20 min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Baked artichoke dip
35min
Chunky basil pesto dip
10min