Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 anchovy fillets
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 3 garlic cloves
- 40 g pitted green olives
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 20 g lemon juice
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp wholegrain mustard
- ½ tsp lemon myrtle (optional)
- pine nuts, for sprinkling (optional)
- 1500 - 1800 g lamb shoulder, deboned (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 100 g white wine
- 2 carrots, cut into slices
- 2 brown onions, cut into wedges
- salt, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4766.9 kJ / 1135 kcal
- Białko
- 78.3 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 84.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 854 mg
Alternatywne przepisy
Pork meatballs with couscous
50min
Baked Chicken Pizzaiola
55 min
Broccoli and ham pasta bake
1h
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter)
6h 10min
Meatloaf
1h 20 min
Creamy beef curry and rice
1h 15min
Classic trifle
4h
Red rice using rice mode
55 min
Capsicum chicken and summer squash (Diabetes)
40 Min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1 godz. 45 min