Tajine de lotte et de légumes au safran

Tajine de lotte et de légumes au safran

4.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

La marinade
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de gingembre
    15 g
  • de coriandre fraîche
    1 bouquet
  • de menthe fraîche
    20 feuilles
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • le jus d'un citron jaune
  • de lotte
    600 g
La garniture
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • de menthe fraîche
    1 bouquet
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de carottes en gros morceaux
    400 g
  • de pommes de terre en gros morceaux
    200 g
  • citron confit coupé en quatre
    1
  • de cumin en poudre
    1 c. à soupe rase
  • de curcuma en poudre
    1 c. à soupe rase
  • de cannelle en poudre
    1 c. à soupe rase
  • de safran
    1 dose
  • eau
    550 g
  • sel
  • poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 350 kcal / 1463 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...