Miso carbonara z makaronem udon
TM6 TM5

Miso carbonara z makaronem udon

4.1 ( 10 ocen )

Składniki

  • 40 g sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki
    lub 40 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół, plus opcjonalnie posiekana zielona część do posypania
  • 150 g kostek boczku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 50 g mleka
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 25 - 30 g białego miso (lub shiro miso)
  • 1 łyżeczka koreańskiej pasty chili gochujang (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 opakowania makaronu udon, świeżego (800 g łącznie)
  • ziarna sezamu, prażone do posypania (opcjonalnie)
  • suszone płatki chili do posypania (opcjonalnie)
  • woda do gotowania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
638.1 kcal / 2669.9 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
72.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
1200.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy