
Urządzenia i Akcesoria
Miso carbonara z makaronem udon
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki40 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół, plus opcjonalnie posiekana zielona część do posypania30 g
-
kostek boczku150 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
mleka50 g
-
jajka2
-
żółtka2
-
białego miso (lub shiro miso)25 - 30 g
-
koreańskiej pasty chili gochujang (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
makaronu udon, świeżego (800 g łącznie)4 opakowania
-
ziarna sezamu, prażone (opcjonalnie) do posypania
-
suszone płatki chili (opcjonalnie) do posypania
-
woda do gotowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
638.1 kcal /
2669.9 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
72.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
1200.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Zapiekanka z tortellini
30 min