Urządzenia i Akcesoria
Miso carbonara z makaronem udon
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki40 g sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół, plus opcjonalnie posiekana zielona część do posypania
-
150 g kostek boczku
-
15 g oliwy z oliwek
-
50 g mleka
-
2 jajka
-
2 żółtka
-
25 - 30 g białego miso (lub shiro miso)
-
1 łyżeczka koreańskiej pasty chili gochujang (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 opakowania makaronu udon, świeżego (800 g łącznie)
-
ziarna sezamu, prażone (opcjonalnie) do posypania
-
suszone płatki chili (opcjonalnie) do posypania
-
woda do gotowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1200.8 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
2669.9 kJ /
638.1 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
72.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40min.
Pistacjowa carbonara
40min.
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30min.
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1hod.
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45min.
Risotto z kimchi
35min.
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50min.
Wrapy karaibskie
35min.
Grzybowe stir-fry z ryżem
55min.
Tantanmen Ramen
45min.
Makaron udon z kaczką
25min.
Carbonara Ramen
30min.