Ryba w piwnym cieście

Ryba w piwnym cieście

4.6 356 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • mąki pszennej
    400 g
  • filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
    800 g
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
  • proszku do pieczenia
    3 łyżeczki
  • piwa, typu ale zimnego
    550 g
    550 g piwa, typu jasny lager, zimnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 588.9 kcal / 2463.9 kJ
Białko 46.6 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 82.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 387.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...