
Urządzenia i Akcesoria
Ryba w piwnym cieście
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
mąki pszennej400 g
-
filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)800 g
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
-
proszku do pieczenia3 łyżeczki
-
piwa, typu ale zimnego550 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
588.9 kcal /
2463.9 kJ
Białko
46.6 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
82.1 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
387.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI IV
10 Przepisów
Polska
Polska