Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
lub 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Białko
- 46.6 g
- Węglowodany
- 82.1 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 387.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smażone bułki chińskie
2h 30min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)
1h
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1h 25 min
Sos Hoisin
5 min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10h 30min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Ryba w cieście bazyliowym
1h
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1h 20 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min