![Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla) Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/912db1e01e40f7db95675e5dd5b8299e/Derivates/f97422929f9720d31002c791ba7094a90bb7b0d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g ziemniaków, młodych, nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
10
g kolendry, świeżej, tylko liście
lub 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście - 1 czerwona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 1 żółta papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 1 cebula, przekrojona na pół
- 3 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
-
10
g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
lub 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 20 - 30 g mieszanki przypraw do tacos i fajitas (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1310.6 kJ / 313.2 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 376.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 Std.
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 Min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 Min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 Min
Sałatka z preclami
30 Min
Letnia sałatka makaronowa
30 Min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1h 50 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 Min
Grillowane warzywa z serem feta
35 Min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min
Sos do potraw z grilla
15min