Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)

Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)

4.8 344 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji

Składniki

  • ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
    1000 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    10 g
    10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • czerwona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • żółta papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • cebula przekrojona na pół
    1
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    10 g
    10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • mieszanki przypraw do tacos i fajitas (patrz wskazówka)
    20 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 313.2 kcal / 1310.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 376.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...