Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)

Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.8 199 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

Obieranie ziemniaków
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
  • 900 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
Purée ziemniaczane
  • 140 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 90 g mleka
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • ¾ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • oliwa z oliwek do dekoracji
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 623.8 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 1235.7 kJ / 295.3 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 40.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...