Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Obieranie ziemniaków
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
-
900 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
Purée ziemniaczane
-
140 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
90 g mleka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
oliwa z oliwek do dekoracji
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
623.8 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1235.7 kJ /
295.3 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rösti (TM6, TM7)
40min.
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50min.
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min.
Obieranie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min.
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10min.
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min.
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min.
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min.
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45min.
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3hod. 50min.
Purée ziemniaczane z maślanką
35min.
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40min.