Leek and cheddar pudding

Leek and cheddar pudding

3.3 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra for greasing
    30 g
  • sourdough bread (day old), cut into slices (1.5 cm)
    650 g
  • tasty cheese cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • garlic cloves
    3
  • leeks white and light green parts only (approx. 350 g), cut into slices
    3
  • fresh baby spinach
    60 g
  • dried bay leaf
    1
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • eggs
    6
  • milk
    350 g
  • sour cream
    300 g
  • Dijon mustard
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 988.2 mg
Białko 26.7 g
Kalorie 2897.7 kJ / 689.9 kcal
Tłuszcz 39.2 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 22.2 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...