Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 650 g sourdough bread (day old), cut into slices (1.5 cm)
- 100 g tasty cheese, cut into pieces (3 cm)
- 3 garlic cloves
- 3 leeks, white and light green parts only (approx. 350 g), cut into slices
- 60 g fresh baby spinach
- 1 dried bay leaf
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 6 eggs
- 350 g milk
- 300 g sour cream
- 2 tsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2897.7 kJ / 689.9 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 39.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 988.2 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Cauliflower gratin
1 godz.
Smoked salmon slice
2h 40min
Fresh tomato tart
40min
Fig and apricot tea bread
1 godz. 30 min
Mediterranean vegetable bake
50min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40min
Mushroom tart
50min
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Ham and zucchini quiche
1h 45min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 godz. 40 min