
Wersje kompatybilne
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash (MEATER+®)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken burgers
- 1 jalapeño chilli trimmed, deseeded and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 tbsp olive oil
- 1 tsp salt
- 40 g fresh coriander (approx. 2 bunches), leaves only
- 2 tbsp lime juice
- 2 skinless chicken breast fillets (approx. 720 g), cut into halves horizontally
Corn smash
- 1 tbsp olive oil
- 90 g brown onion cut in quarters
- 1 garlic clove
- 250 g frozen corn kernels
- 50 g sour cream
- ½ tsp salt
Assembly
- 3 radishes trimmed and cut into very thin slices
- fresh coriander leaves only, to serve
- 4 tsp pickled jalapeño chillies cut into slices
- 1 tbsp lime juice
- olive oil for frying
- 4 bread rolls cut into halves horizontally
- 1 avocado flesh only, cut into thin slices
- rocket to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 600 kcal / 2520.8 kJ
- Białko
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Sód
- 1295 mg