Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 150 g buttermilk
- 70 g olive oil, plus extra for shallow frying
- 125 g canned sweet corn kernels, rinsed and drained (approx. 70 g after draining)
- 1 tsp salt
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- 2 tomatoes, cut into quarters
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- ½ iceberg lettuce, finely shredded
- 1 avocado, flesh only, cut into bite-size pieces
- sour cream, to serve
- pickled jalapeño chillies, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2926 kJ / 696.7 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 1425.5 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 Std. 45 Min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Vegetable chilli
50 Min
Chilli chutney quesadillas
1 Std.
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
25 min
Satay noodle salad
35 Min
Mediterranean carrot fritters
1 Std.
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 Min
Broccoli mustard pasties
1 godz. 55 min
Vegetable lasagne
1hod. 35min
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min