Salmone al forno con crema di broccolo e salsa all'arancia

4.4 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Crema di broccolo romano
  • di porri a pezzi
    50 g
  • spicchio di aglio
    ½
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • cimette di broccolo romano
    200 g
  • di acqua
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di trancio di salmone fresco (un unico pezzo)
    500 g
Salsa all'arancia
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di farina tipo 00
    10 g
  • di succo d'arancia spremuto fresco e filtrato
    100 g
  • di acqua
    30 g
  • di dado per brodo vegetale
    ¼
  • di mandorle a lamelle
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 481.6 kcal / 2014.9 kJ
Białko 29.1 g
Tłuszcz 35.7 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 686.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...