Salmone al curry con verdure invernali

Salmone al curry con verdure invernali

4.1 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 2 - 3 pizzichi di sale + q.b.
  • 2 cucchiaini di curry in polvere
  • 500 g di acqua
  • 600 g di verdure invernali (carote, patate, zucca, cimette di cavoli) a dadini (2 cm)
  • 6 filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (circa 150 g l'uno)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 503.2 mg
Białko 29.8 g
Kalorie 1487.2 kJ / 355.5 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 10.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...