Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla rossa, a fettine sottili
- 1150 g di acqua
- 40 g di aceto di vino
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 4 - 6 pizzichi di sale
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 400 g di code di gambero fresche, sgusciate e private del filo intestinale
- ½ arancia, preferibilmente biologica, con la scorza, a fettine (6-7 mm circa)
- 250 g di farro perlato
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1914 kJ / 458 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1440.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote con omelette
30 Min
Riso basmati con gamberi speziati e verdure
40min
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1 Std.
Salmone al curry con verdure invernali
35min
Linguine allo sgombro
30 Min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30 Min
Cartocci di salmone e broccoli con patate dolci
40min
Insalata nizzarda
30 Min
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40min
Smoothie bowl ai frutti di bosco
15 Min
Orzo con pollo al miele con pesto
45min
Insalata di farro con salmone e verdure
45min