Farro con gamberi e agrumi

Farro con gamberi e agrumi

4.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolla rossa a fettine sottili
  • 1150 g di acqua
  • 40 g di aceto di vino
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 4 - 6 pizzichi di sale
  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 400 g di code di gambero fresche sgusciate e private del filo intestinale
  • ½ arancia, preferibilmente biologica con la scorza, a fettine (6-7 mm circa)
  • 250 g di farro perlato
  • 5 g di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1440.2 mg
Białko 23.8 g
Kalorie 1914 kJ / 458 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 48.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...