Risoto de cogumelos com tofu tostado

Risoto de cogumelos com tofu tostado

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porções

Składniki

  • cebola aprox. 1 unidade média
    100 g
  • dente de alho
    1
  • gengibre
    2 cm
  • pimenta dedo-de-moça sem as sementes
    ½
  • azeite de oliva extra virgem mais q.b. para grelhar
    30 g
  • cogumelos shitake cortado em tiras
    100 g
  • cogumelos shimeji
    100 g
  • arroz arbóreo
    300 g
  • curry em pó
    ½ c. chá de
  • caldo de legumes
    1 c. sopa
    1 c. chá de sal
  • água
    800 g
  • tofu cortado em cubos de 2 cm
    100 g
  • cebolinha picada
    2 talos de
  • sementes variadas (girassol, abóbora, linhaça)
    1 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 367.2 kcal / 1536.4 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 60.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 18.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...