Sopa grega de feijão (Fasolada)

Sopa grega de feijão (Fasolada)

5.0 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • cebola cortada em metades
    100 g
  • cenoura cortada (3 mm aprox.)
    100 g
  • talo de aipo cortado (3 mm aprox.)
    100 g
  • azeite
    50 g
  • concentrado de tomate
    40 g
  • paprika
    2 c. chá de
  • água
    400 g
  • caldo caseiro
    1 c. sopa de
  • sal mais q.b. p/ temperar
    ½ c. chá de
  • pimenta preta mais q.b. p/ temperar
    2 pitadas de
  • feijão cannelini cozido escorrido
    1200 g
  • salsa
    4 c. sopa de
  • iogurte grego
    100 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 506.1 kcal / 2117.5 kJ
Białko 25.3 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 73.7 g
Błonnik 16.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 385.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...