Sopa de bulgur e lentilhas vermelhas

Sopa de bulgur e lentilhas vermelhas

4.6 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 doses

Składniki

  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • dentes de alho
    2 - 3
  • concentrado de tomate
    40 g
  • manteiga
    30 g
  • lentilhas vermelhas secas
    200 g
  • hortelã seca
    2 c. sopa de
  • arroz
    30 g
  • bulgur
    20 g
  • sal
    1 ½ - 1 ¾ c. chá de
  • pimenta preta
    ¼ c. chá de
  • piripíri em flocos
    ¼ c. chá de
  • água
    1470 g
  • limão cortado em rodelas
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 396.5 kcal / 1660 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 7.3 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...