Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g beterraba cortada em pedaços
- 120 g azeite
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 50 g queijo parmesão
- 50 g amêndoa s/ pele
- 1 limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 0 kJ / 275 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel de cenoura e sementes de girassol com salada de tomate e hortelã
45 min
Crepe de grão com húmus de azeitona e granola salgada de curcuma
55min
Húmus de tomate seco com crackers
1 Std. 15 Min
Salada tailandesa com camarão e molho de amendoim
30 min
Pesto de espinafres e amêndoa
5min
Guacamole
5min
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2 Std. 40 Min
Pesto de rúcula e noz
5min
Pasta de avelã e sementes de girassol
8h 10min
Húmus
10min
Húmus de beterraba
5min
Molho pesto
5min