Risoto com beringela e tomate

Risoto com beringela e tomate

4.7 15 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 doses

Składniki

  • dentes de alho
    3
  • azeite
    40 g
  • beringela cortada em cubos
    200 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • chalota
    30 g
  • vinho branco
    20 g
  • tomate em pedaços maduro em pedaços
    200 g
  • orégãos
    1 c. sopa de
  • arroz p/ risoto
    150 g
  • caldo de legumes caseiro
    ½ c. chá de
    ½ cubo de caldo de legumes
  • água
    250 g
  • manteiga
    10 g
  • Queijo da Ilha em lascas q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 555.9 kcal / 2325.9 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 24.9 g
Węglowodany 74.7 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 598.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...