Pinsa z mozzarellą i oliwkami

Pinsa z mozzarellą i oliwkami

4.7 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 52 godz.
2 sztuki

Składniki

Ciasto
  • 160 g zimnej wody
  • 1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
  • 180 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 40 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
  • 25 g mąki orkiszowej, razowej
  • 15 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 g oliwy z oliwek
  • mąka pszenna do oprószenia
Pieczenie
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • 5 g kremu balsamicznego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta cukru
  • mąka pszenna chlebowa typu 650-750, do oprószenia
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • 1 kulka sera mozzarella (125 g), odsączona, pokrojona w plastry
  • 8 zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 2189.5 mg
Białko 31.7 g
Kalorie 3396.9 kJ / 811.9 kcal
Tłuszcz 28.6 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Węglowodany 107.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...