Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
TM5 TM6

Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 2 żółtka
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
    lub 30 skrobi kukurydzianej
  • 500 g mleka
  • 60 g cukru
  • 1 laskę wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
  • 2 szczypty soli
  • 150 g mąki pszennej
  • 140 g cydru
  • 15 g oleju, plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia
  • 2 jajka
  • 400 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
  • migdały, w płatkach, do posypania
  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1289.3 kJ / 308.2 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
50.1 g
Tłuszcz
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
2.4 g
Sód
119 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy