
Urządzenia i Akcesoria
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
żółtka2
-
skrobi ziemniaczanej30 g
-
mleka500 g
-
cukru60 g
-
laskę wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)1
-
soli2 szczypty
-
mąki pszennej150 g
-
cydru140 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia15 g
-
jajka2
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)400 g
-
migdały, w płatkach do posypania
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.2 kcal /
1289.3 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
50.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
119 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Malinowe wyspy
9 godz.
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min
Zimowa czekolada do picia
10 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6)
35 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min