Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami

Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami

4.1 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
8 sztuk

Składniki

Kremowy ser ricotta
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 - 5 liści estragonu, świeżego
    3 - 5 liści bazylii, świeżej
  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • 250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 15 g miodu płynnego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Podpłomyki
  • 300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 350 g jogurtu naturalnego
  • 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 brzoskwinie bez pestek, pokrojone w ćwiartki
  • sos balsamiczny do skropienia
  • estragon, świeży liście, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 538.6 mg
Białko 15.1 g
Kalorie 1294.7 kJ / 309.4 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 41.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...