Urządzenia i Akcesoria
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 jajka
-
830 g wody
-
160 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju
-
20 g cebuli1 ząbek czosnku
-
250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym250 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 - 100 g selera naciowego bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 - 150 g zielonego groszku, świeżego100 - 150 g zielonego groszku, mrożonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
584.1 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
1653.6 kJ /
395.2 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
41.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Wrapy à la Cezar
1 godz. 10 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Bułeczki na parze z chorizo
2 godz.
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 15 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Bigos cygański
1 godz.
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min