Burger grzybowo-jaglany

Burger grzybowo-jaglany

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
7 sztuk

Składniki

  • 35 - 40 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, borowików
  • 700 g wrzącej wody
Sos pomidorowo-śliwkowy
  • 200 g wody
  • 100 - 110 g śliwek suszonych, bez pestek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
    400 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ⅔ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ⅔ łyżeczki oregano, suszonego
Burger grzybowo-jaglany
  • 15 g koperku, świeżego tylko liście
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 40 - 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 70 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 35 g masła klarowanego
    35 g masła
  • ⅔ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • 60 g mąki pszennej
  • 7 bułek do burgerów
  • 7 liści sałaty masłowej
  • rukola do podania
  • liście szpinaku baby, świeże do podania
  • rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry, do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 952.6 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 2151.7 kJ / 514.3 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 85.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...