Urządzenia i Akcesoria
Burger grzybowo-jaglany
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
7 sztuk
Składniki
-
35 - 40 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, borowików
-
700 g wrzącej wody
Sos pomidorowo-śliwkowy
-
200 g wody
-
100 - 110 g śliwek suszonych, bez pestek
-
400 g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
⅓ łyżeczki soli
-
⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
⅔ łyżeczki bazylii, suszonej
-
⅔ łyżeczki oregano, suszonego
Burger grzybowo-jaglany
-
15 g koperku, świeżego tylko liście
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 - 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
70 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
200 g kaszy jaglanej
-
35 g masła35 g masła klarowanego
-
⅔ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżeczki sosu sojowego
-
60 g mąki pszennej
-
7 bułek do burgerów
-
7 liści sałaty masłowej
-
rukola do podania
-
liście szpinaku baby, świeże do podania
-
rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
952.6 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
2151.7 kJ /
514.3 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
85.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Burger wegański
3 godz. 55 min
Kotlety sojowe
40 min
Burger z tofu
2 godz.
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Wegański majonez
15 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min