Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon and hazelnut pangrattato
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- 200 g sourdough bread (day old), torn into pieces (3-4 cm)
- 50 g toasted hazelnuts, skins removed
- 25 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
Root vegetables
- 700 g water
- 300 g raw beetroot (approx. 3), scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 400 g Dutch carrots, scrubbed clean and cut into halves lengthways
- 250 g purple carrots, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g parsnips, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g turnip, or swede, scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 40 g avocado oil
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1015 kJ / 242 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 256.6 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli salad
10 Min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30 Min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 Std. 10 Min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Asparagus and broad bean salad
25 Min
Ratatouille
40 min
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Steamed pistachio cheesecakes with mango
1 Std. 30 Min
Beetroot salad
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 Min
Zingy avocado and lime dip
10 Min