Fennel, freekeh and orange salad

Fennel, freekeh and orange salad

3.8 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • sesame seeds
    1 tbsp
  • sunflower seeds
    30 g
  • raw cashew nuts
    40 g
  • hazelnuts, without skin
    40 g
  • sumac
    2 tsp
  • dried thyme
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • freekeh
    350 g
  • water
    1000 g
  • red onion thinly sliced, segments separated
    50 g
  • lemon juice
    1 tsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    8 sprigs
  • fennel bulb trimmed and cut into quarters
    400 g
  • oranges (approx. 150 g), peeled and segmented, segments cut into halves
    3
  • radishes (approx. 80 g), cut into halves and sliced
    4
  • orange juice (approx. 1 orange)
    60 g
  • macadamia oil
    30 g
  • ground black pepper to taste
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 237.2 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 1739.3 kJ / 414 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...