Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp sesame seeds
- 30 g sunflower seeds
- 40 g raw cashew nuts
- 40 g hazelnuts, without skin
- 2 tsp sumac
- 1 tsp dried thyme
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 350 g freekeh
- 1000 g water
- 50 g red onion, thinly sliced, segments separated
- 1 tsp lemon juice
- 8 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g fennel bulb, trimmed and cut into quarters
- 3 oranges (approx. 150 g), peeled and segmented, segments cut into halves
- 4 radishes (approx. 80 g), cut into halves and sliced
- 60 g orange juice (approx. 1 orange)
- 30 g macadamia oil
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1739.3 kJ / 414 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 237.2 mg
Alternatywne przepisy
Hommus
15 min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 Std.
Fresh fennel salad
10 min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Raw cauliflower tabouli
30p
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13 Std.
Colourful quinoa salad
40p
Beetroot salad
10 min
Sweetcorn and black rice salad
1 Std.
Cypriot grain salad
45p