Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 100 g white quinoa (see Tips)
- 200 g red quinoa (see Tips)
- 850 g water, plus extra for soaking
- 1 carrot, cut into cubes (1 cm)
- 1 beetroot, cut into cubes (1 cm)
- 60 g frozen peas
- 50 g shelled pistachios, toasted
- 40 g dried cranberries (see Tips)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
Dressing
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 20 g honey
- 10 g red wine vinegar
- 40 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- feta cheese, crumbled, to serve (optional)
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1508.9 kJ / 359.3 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Colourful quinoa salad
40 min
Broccoli salad
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Sweetcorn and black rice salad
1 Std.
Curried cauliflower salad
40 min
Israeli couscous salad
1 Std.
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1h 35 min