Celeriac parmigiana

Celeriac parmigiana

4.5 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Coating
  • flaxmeal (see Tips)
    20 g
  • filtered water
    100 g
  • day-old bread of choice (approx. 140 g), torn into pieces
    4 slices
  • garlic clove
    1
  • dried thyme
    2 tsp
  • dried sage
    1 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
Celeriac cutlets
  • extra virgin olive oil plus extra for shallow frying
    10 g
  • brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh thyme leaves only
    2 sprigs
  • fresh sage leaves only
    2 sprigs
  • canned chopped tomatoes
    800 g
  • celeriacs peeled and cut into 4 slices each (approx. 1.5 cm thickness)
    2
  • vegan cheese (see Tips)
    160 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11.3 g
Kalorie 1496.4 kJ / 356.3 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 17.1 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...