Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g brown onion, cut into 8 wedges (see Tips)
- 2 raw beetroots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 8 Dutch carrots, trimmed
- 2 parsnips, trimmed and cut into slices (3 cm)
- 1 tbsp olive oil
- 1 tsp dried thyme
- salt, to season
- 2 pinches ground black pepper
- 200 g crème fraîche
- 20 g lemon juice
- 50 g horseradish cream
- 1000 g hot water
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g polenta (fine)
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2152.4 kJ / 512.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 440.4 mg
Alternatywne przepisy
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50 min
Chilli chutney quesadillas
1h
Cauliflower gratin
1h
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Mushroom stroganoff
20 min
Asparagus and pea omelette
20 min
Fresh tomato tart
40min
Broad bean bruschetta
30min
Melanzane parmigiana
2h 5min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1h
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min