Roasted vegetables with horseradish cream

Roasted vegetables with horseradish cream

4.3 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • brown onion cut into 8 wedges (see Tips)
    150 g
  • raw beetroots peeled and cut into pieces (2-3 cm)
    2
  • Dutch carrots trimmed
    8
  • parsnips trimmed and cut into slices (3 cm)
    2
  • olive oil
    1 tbsp
  • dried thyme
    1 tsp
  • salt to season
  • ground black pepper
    2 pinches
  • crème fraîche
    200 g
  • lemon juice
    20 g
  • horseradish cream
    50 g
  • hot water
    1000 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    3 tsp
  • polenta (fine)
    200 g
  • fresh baby spinach leaves
    60 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, roughly chopped
    2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 440.4 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 2152.4 kJ / 512.5 kcal
Tłuszcz 30.6 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Węglowodany 47.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...